10 Ocak 2014

Finalde Başarılar Djokovic!



 Avustralya Açık'ta çekilen kuraların ardından bence Novak Djokovic'i direkt finale yazabiliriz. Zira o kadar kolay rakiplere düşmüş ki finale kadar hiç oynamasa da olur.

 Melbourne'e gelinirken erkekler tenisinin dört büyüğü arasında işi en zor olan isim zaten Roger Federer'di. Hâl böyleyken çektiği şu kura da yarasına tuz biber ekti. Ekselansları'nın şampiyonluk yolu dördüncü turdan itibaren sırasıyla Jo Wilfried Tsonga, Andy Murray, Rafael Nadal ve Novak Djokovic'ten geçiyor ki kendisinin şu fiziksel hâliyle dördünü birden yenip ipi göğüslemesi bana imkansız gibi geliyor. Yine de Tsonga'yı elediği takdirde son durumu itibarı ile kendisi için daha makul bir rakip gibi görünen Murray'i de geçip buradaki
 10 yıllık yarı final serisini sürdürebileceğini düşünüyorum Federer'in.

 Dünya 1 numarası Rafael Nadal, turnuvayı ev sahibi ülkeden Bernard Tomic'e karşı oynayacağı ilk tur maçıyla açacak. İlk tur için elbette daha uygun isimler var ama kaprisli ergen havalarındaki Tomic'in kendisine bir tehlike arz edebilme ihtimali de çok çok az. Nadal için asıl büyük tehdit çeyrek finalde oynayacağı olası bir Juan Martin del Potro maçı. Formda bir Delpo, şu kurada finalden önce Rafa'ya çelme takabilecek belki de tek isim.


 Kadınlar kanadı için uzun uzadıya bir değerlendirme yapmaya lüzum yok çünkü orada ipler tamamı ile Serena Williams'ın elinde. Birleşik Amerikalı raket kendi kendini imha etmediği sürece şampiyonluğun en büyük favorisi konumunda. Onun dışında olası bir Agnieszka Radwanska-Victoria Azarenka maçı da en dikkat çekici çeyrek final eşleşmesi olarak göze çarpıyor.


 Son tahlilde sezonun ilk majör turnuvası öncesinde kuralar ve form durumlarından hareketle yaptığım durum değerlendirmesi yukarıdaki gibidir. Dolayısıyla yazının altında nöbet tutup dört gözle Nole'nin elenmesini bekleyecek olan sivri zekalara da şimdiden en derin saygı ve hürmetlerimi sunuyor ve hepinize keyifli bir Avustralya Açık diliyorum.

Hiç yorum yok: