2 Şubat 2018

Bernard Tomic Tam Bizlikmiş!


 Hatırlarsınız, Türkiye Tenis Federasyonu'nun Bernard Tomic'i milyon dolarlar karşılığında Türk vatandaşlığına geçirme girişimini pek çok defa yermiştik bu sütunda. Düşündüm de o zamanlar hata yapmışız. Çünkü Tomic, tam bize göre bir sporcuymuş esasında. Niye mi dersiniz?

 Bu post ergen tenisçi arkadaş, ülkemizde de yayınlanan Survivor adlı yarışmanın Avustralya'daki muadilinde boy göstermekte şu sıralar. Son olarak kendi evindeki Grand Slam turnuvasında elemeleri bile geçemeyen Tomic için Tennis World adlı haber portalı şunu sordu dün okuyucularına: "Sizce Tomic, artık gerçekten tenisçi mi?"

 Kendisini eleştiren basın mensuplarına sürekli tenisin kendisine kazandırdığı maddi varlıkları hatırlatarak aklı sıra hava atan bu vatandaşın haletiruhiyesini düşündükçe insanın aklına ister istemez bazı Türk sporcular geliyor. Onlar ki para uğruna dopingle anılmayı bile göze alan ve siyasi iktidarın borazanlığını yapmaktan çekinmeyenler. Ve yine onlar ki tek gayesi "köşeyi dönmek" olup bunu gerçekleştirdiklerinde de sporla alakalarını kesen, profesyonelliği banka hesabına yatan paradan ibaret görenler.

 E söyleyin o zaman ne farkı var Tomic efendinin bizim topraklarda sporcu geçinen bazılarından? Bilakis tipolojileri birebir aynı değil mi? O hâlde Tomic, şu ülkeye cuk diye oturan bir figür olmaz mıydı?

 Son olarak ben yakın bir zamanda sevgili Marsel İlhan'ı da Acun'un Survivor'ında yarışırken göreceğimizi düşünüyorum. Buna gülmek ya da ağlamaksa sizin bileceğiniz bir iş.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

göçmen avustralyalılar manyak oluyor galiba :) bu, nick..
bu arada duyduğuma göre djokovic'i ameliyat eden baselli doktor federer'in yakın dostuymuş ve eline çip yerleştirmiş. espri yapmıyorum bunu düşünenler var bkz https://twitter.com/nezsgokce/status/959333334383030272

Yunus Dilber dedi ki...

Allah ıslah etsin. :)