5 Nisan 2014

Şimdi Sırada Daha Kötü Günler Var

  
 Maria Sharapova hayranları olarak bir süredir mutsuz ve umutsuz olduğumuz doğrudur. Sezonun bu bölümüne kadar oynadığı maçları seyrettikten sonra ben artık kendisinden Serena Williams'ı yenmesini beklemiyorum. Zira yeni antrenörü Sven Groeneveld ile de Masha'nın tenisi bir adım ileri gitmiş değil. Şu andan itibaren Rus yıldız için tek dileğim artık kazanabildiği kadar turnuva kazanması. Hele koleksiyonuna birkaç Grand Slam zaferi daha ekleyebilirse tadından yenmez. Ancak gelin görün ki Maria'nın bu sene bir majör turnuva kazanma ihtimali de şimdilik Kaf Dağı'nın ardında.

 Açıklanan son dünya klasmanında dokuz numaraya kadar geriledi Sharapova. Sakatlık sonrası yeniden form tutmaya çalıştığı dönemde bir önceki sezon elde ettiği yüksek puanları hâliyle koruyamadı. Önümüzdeki toprak kort sezonu için de durum pek farklı değil. Kabaca Wimbledon'a kadar puan kazanmaktan ziyade korumakla uğraşacak.

 Masha'nın hâlihazırda kazanma ihtimalinin en yüksek olduğu Grand Slam, son iki yılda bir kez şampiyon olup bir kez de final oynadığı Roland Garros gibi görünüyor. Ne var ki kendisini her an ilk 10'un dışında bulabilecek bir Sharapova için Paris'te de işler, çekeceği muhtemel bir zor kurayı göz önüne aldığınız zaman istediği gibi gitmeyebilir. Diğer üç büyük turnuva için de elbette önemli bir şansa sahip ama buralarda mutlu sona ulaşabilmesi için hem Serena'nın erken elenmesi hem de kendisinin çok iyi bir iki hafta geçirmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok: