3 Haziran 2019

Safi Kötüsün Serena Williams


 Tenis alemi, iki gün evvel odağında yine Serena Williams'ın bulunduğu, eşi benzeri görülmemiş bir hadiseye tanıklık etti. Roland Garros üçüncü turunda Sofia Kenin'e elenen Birleşik Amerikalı raket, maç sonrası medya merkezine vaktinden önce gelip kendisiyle aynı salonu paylaşan Dominic Thiem'in basın toplantısının bitmesini beklemek istemeyince büyük bir skandal patlak verdi.

 
Fransızların saygın gazetesi L'Equipe'in aktardığına göre toplantı için önce başka salona geçmek isteyen Serena, bu talebi kabul görmeyince sinirlenerek medya merkezini terk etmek üzere merdivenlere yöneldi. Bu esnada devreye giren yetkililer, ani bir kararla ana salonda bulunan Thiem ve gazetecileri 2 numaralı salona kaydırarak yerine Serena'yı aldı. Durumun idrakına sonradan varan Thiem ise "Bu nasıl bir saçmalık? Şaka yapıyor olmalısınız. Ben artık junior oyuncusu değilim." diyerek toplantıyı devam ettirmeme kararı aldı.

 Hiç kuşku yok ki yaşanan bu rezalette organizatörlerin sorumluluğu büyük. Serena'nın kaprislerine boyun eğerek Thiem'i bu şekilde küçük düşürmeleri asla kabul edilebilecek bir hata değil. Hele ki basın toplantısına katılmaktan vazgeçen birinin kolundan tutulup kararından döndürülmeye çalışılması, güce ve güçlüye biat etme sendromunun çok bariz bir yansımasıdır. Peki ya madalyonun diğer yüzünü n'apacağız? Meşhur fıkradaki gibi ev sahibi suçlu da hırsızın hiç mi suçu yok?

 Destekçileri kabul etmekte zorlansa da Serena, Thiem'in de söylediği gibi kötü bir kişilik. Zira güç ve şöhretlerini istedikleri her şeyi zorla yaptırmak veya başkalarını ezmek için kullananlar yalnızca kötü insanlardır. Tabii Serena'nın melaneti, yalnızca güç zehirlenmesinden ileri gelmiyor. Yıllardır hem kadınlığı hem de ten rengi üzerinden kendisine sanal bir mağduriyet devşiren 37 yaşındaki tenisçi, kendisini eleştiren herkesin cinsiyetçi ya da ırkçı olarak yaftalanmasına bakılırsa bunda da bir hayli başarılı olmuş gibi görünüyor.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

bizim federer valla adamı deli eder. yahu yenilsene stan'e.
şimdi yerlerde sürünecek, nadalcı fanatikler de alay edecek.

Adsız dedi ki...

yunus bey twitter'da mini bi flood yapsanız diyorum. 10 dakikanızı alır sadece. şu papağan gibi roddick safin vs diyen tayfa okumasa da biz okuruz. bilgileniriz.
o dönemin oyuncularının şu dönemin top 15 oyuncularından bin kat kötü olduğunu nereden çıkarıyorlar pardon? her slam rezil olan zverev'i yenmek iyi de safin'i yenmek mi kötü?

Adsız dedi ki...

kurada raonic çıksa korkarlar, roddick gibi servisçiyi beğenmezler. bu tür örneklerle tenis bilgimize katkıda bulunun lütfen. ben 3 oyuncu bilirim atıyorum siz 10 çünkü.

Yunus Dilber dedi ki...

Estağfurullah... Haklısınız, bununla ilgili bir şeyler karalamak lazım.

Adsız dedi ki...

dönemin oyuncuları ve bugünün oyuncuları konusunda had bildirmezseniz insanlar roddick yeaa diye sataşmalara devam eder yunus bey :)

Adsız dedi ki...

tenis dersi için teşekkürler. ses çıkarmasalar da eminim okudu o cahiller hepsini :)
şimdi de bir ara roddick safin gibi isimlerin ne alaka zverev ya da raonic'ten çok daha kötü gösterildikleri dersini verirsiniz :) hani eskiler bomboş adammış şimdikiler süpermiş ya..