7 Ekim 2013

Sharapova İyi Ki Gelmiyor!

  
 Maria Sharapova, İstanbul'un bu yıl son kez ev sahipliği yapacağı WTA Championships'ten çekildiğini açıkladı. Karar, elbette çok üzücü ama kendisinin bu turnuvada yer alabilmek için çok büyük bir çaba sarf ettiği gerçeğini de atlamamak lazım.

 Cincinnati Açık'tan bu yana omuz sakatlığıyla boğuşan ve sezonun ikinci yarısında neredeyse hiçbir turnuvada oynayamayan Rus raketin İstanbul'a gelse bile gruptan çıkma şansı zaten oldukça azdı. Zira mevcut oyun stiliyle kortta randıman verebilmesi için evvela maç ritmini yakalaması gerekiyor. O da bunun farkındaydı tabii ki. Ancak yine de son ana kadar turnuvaya katılma ihtimalini kovaladı. Neticede ne kadar erken geri dönebilirse o kadar iyi olacaktı.

 Masha'nın bu hâldeyken İstanbul'a gelmemesi bir bakıma da iyi oldu. Zira kuvvetle muhtemel bir erken veda, bizdeki televole kültürsüzlüğüne aynı iki yıl önce olduğu gibi yeniden malzeme vermesine neden olabilirdi. Sharapova isminin geçmişte olduğu gibi seks diyetleriyle, kedilerle, köpeklerle aynı metin içinde yan yana geldiğini görüp sinir krizlerine girmektense böylesini tercih ederim.

Hiç yorum yok: