13 Ekim 2013

Federer Cephesinde Değişim Rüzgarları


 Roger Federer, bugün resmi sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada üç buçuk yıldır antrenörlüğünü yapmakta olan Paul Annacone ile artık çalışmayacağını duyurdu.

 İsviçreli yaşayan efsanenin Annacone'dan önceki tam zamanlı antrenörünü bulabilmek için 2003 yılına kadar gitmek gerekiyor. O sene Peter Lundgren ile yollarını ayıran Ekselansları, kısa süreli iş birliklerini saymazsak kariyerinin en büyük başarılarını yakaladığı dönemin tamamını antrenörsüz geçirmişti. 

 Büyük oyuncularla çalışmak oldukça meşakkatlidir. Başka bir deyişle böylesine önemli yıldızları idare etmek, herkesin üstesinden gelebileceği türden bir hadise değildir. Örneğin siz Federer'i çalıştırıyorsanız kalkıp da ona nasıl tenis oynaması gerektiğini öğretemezsiniz. Annacone da bu durumu, bir defasında "Federer'in zaten belli bir oyunu var. Biz bunu değiştirmeye değil, onun güçlü olduğu noktaları ön plana çıkarmaya çalışıyoruz." sözleriyle özetlemişti.

 İsviçreli raket, büyük bir düşüş yaşadığı 2013 sezonunda birçok ilginç karara da imza attı. Wimbledon'dan sonra toprak korta geri dönmesi ve raketinin kafa boyunu değiştirmeye çalışması, Federer özelinde değerlendirildiğinde oldukça sıra dışı gelişmelerdi. 
Tenis tarihinin gelmiş geçmiş en büyük oyuncusu, şimdi de başka bir önemli kararın eşiğinde buldu kendisini. Öyle ki bundan sonraki yoluna yeni bir ekiple mi, yoksa yalnız başına mı devam edeceği büyük merak konusu.

 Şayet Federer kendisine yeni bir koç bulacaksa bence bu isim, yine Annacone profilinde ve mevcut şartlarda kendisinden azami performansı çıkarabilecek kalitede biri olmalı. Bunun dışındaki her yeni deneme, macera aramaktan öteye gitmeyecektir.

Hiç yorum yok: