8 Ocak 2018

Keramet Nadal'ı Konuşturmakta Mı?


 Eğer aramızda boş iş nedir, neye denir diye merak edenler varsa kendilerine Türkiye Tenis Federasyonu'nun dahiyane(!) çalışmalarını takip etmelerini şiddetle tavsiye ederim. Sağ olsunlar, icraatlarıyla bu kavramın pratikte neye karşılık geldiğini bizlere çok güzel gösteriyorlar.

 Sokak tenisi denen garabetin mucidi olan güzide federasyonumuz, bu sefer de tenisi ülke sathına yayma konusunda bambaşka bir keramet bulmuş kendisine. Rafael Nadal'la kısa bir video çekimi gerçekleştiren TTF şürekası, söz konusu videoda İspanyol tenisçiye Türkçe "Minik eller raket tutsun." dedirtmiş.

 Tabii Nadal dedi diye bu memlekette minik ellerin raket tutacağını düşünmek normal bir zeka seviyesinin ürünü olamaz. Fakat mesele, bize gülünç gelen böylesi işlerin gerek toplumda gerekse de yönetenler nezdinde büyük bir karşılığının olması. Zira çıkarları gereği bu tip saçmalıklara alkış tutan o kadar çok insan var ki...

 Tüm bu deli saçması işlerden bize de bolca malzeme çıkıyor. Ne var ki bizim derdimiz, gerçekten eğlenmek veya birileriyle dalga geçmek değil. Bilakis Nadal'ın temennisine yürekten katılıyoruz. Ancak bunun için dostlar alışverişte görsün diye değil, sahici ve esaslı çalışmalar yapmak gerektiğini biçare söylemeye devam ediyoruz.

 Mevcut tablo bize gösteriyor ki Türkiye'de minik ellerin raket tutabilmesi için çok büyük bir zihinsel devrim yaşamamız gerekiyor. Öyleyse şimdilik amin denilecek tek bir dua var: Allah hepimizi ıslah etsin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

eyvah! bu yazı fazla yayılmasın dikkat edin! "reklamda nadal oynadığı için bu yazı yazıldı! işte federer fanları böyle manyaktır" diye düşünecek ruh hastası nadal fanları saldırıya geçmesin.
aus open geliyor şimdi zaten allah'ın her günü "şerefsiz fed güneş ışığı görmüyor hep gölgede oynuyor" diye okuyup duracağız. ya hadi diyelim fed lobisi var. koca nadal'ın lobisi yok mu? bunu bile düşünmekten acizler :)
hele bi hater var, federer'in adını anmıyor ahahah "o adam" diyor :D

Yunus Dilber dedi ki...

Hahah... Onlar, bu yazılarla ilgilenmez bence. Zaten ilgilenseler öyle olmazlar. Onlara fanatizm lazım. :)