3 Mart 2019

Yedi Bela Kyrgios ve Tenisteki Çürüme


 Tenis dünyası, son birkaç gündür eşi benzeri görülmemiş bir komediye sahne oluyor. Kortların sabıka kaydı en kabarık oyuncusu Nick Kyrgios, Rafael Nadal'a karşı şansının fazlasıyla yaver gittiği ve kazandığı bir maçın ardından edepsizlikte çığır açtı. Başıbozuk Avustralyalı, gördüğünde önünü iliklemesi gereken bir oyuncuyla aklı sıra dalga geçiyor günlerdir. Öyle bir serseri mayın ki hem raketinden hem de ağzından neyin çıkacağını kestirebilmek imkansız.

 2015 Rogers Cup'ta Stanislas Wawrinka'ya maç esnasında "Kokkinakis, kız arkadaşınla yatmış." diyerek kepazeliğin kitabını baştan yazan bu tenisçi müsveddesi, çağımızın en büyük nimeti olan sosyal medyanın nasıl bir çöplüğe dönüşebileceğini de fazlasıyla kanıtladı bu hafta. Instagram hesabından Nadal'ı kastederek önce "Bu ahbapla (Aynen bu ifadeyi kullanıyor.) oynarken kan kokusunu alabiliyorum." mesajını paylaştı, sonra da "Yemin ederim, bu adamın ekstra tuza ihtiyacı var." diye yazdı. Rafa'yı hileci ilan eden bir yorumu beğenmesi de cabasıydı.

 Rober Hatemo kılıklı bu tenis felaketine haklı olarak iyice bilenen aklı başında tüm tenisseverler ise sırasıyla Wawrinka, John Isner ve Alexander Zverev'den medet umdu ama nafile. "Yedi Bela Hüsnü" misali hepsini haklayan Kyrgios, bir de Isner karşılaşmasında "Rafa fanları neredesiniz? Indian Wells'e uçak biletlerinizi alın." diye bağırarak "kudurtma" konusundaki marifetlerinin sadece sosyal medyayla sınırlı olmadığını göstermiş oldu.

 Düşündüm de tam da bu çağın tenisçisi aslında Kyrgios. Twitter'dan sevmediği oyuncuya nefret kusan, bu spora holiganizmi bulaştıran izleyici kitlesi ile rant uğruna kortları sirke çevirmek için var gücüyle çalışan ITF ve ATP'ye çok yakışıyor bence kendisi. Tıpkı saz arkadaşı Thanasi Kokkinakis ve kendisini eleştiren gazetecilere açık açık "fakir" diyen şımarık Bernard Tomic gibi.

 Mide bulantısından kusma safhasına henüz geçmediyseniz sizin için bir de Eugenie Bouchard seçeneğimiz var. Yukarıda saydığımız isimlerin WTA şubesi olan ve yeni neslin seks sembolü olarak gösterilen bu hanımefendiye bakarak da tenisteki çürümenin ne kadar büyük boyutta olduğunu idrak edebilmeniz mümkün.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel oldu çok sevindim. her şeye ağlayan ve federer'in ölmesini isteyen ruh hastası nadalcıları kudurtmaya devam eder umarım. dinsizin hakkından imansız gelir.

öte yandan nick bence çok yetenekli. seyir zevki kesinlikle var. zverev ile falan kıyas bile edilmez. belki bu kupa biraz olsun tenise motive olmasını sağlar.

genie ise midemi bulandırmıyor. tam tersi başka duygular uyandırıyor :) nick cins bi herif bunu tartışmak anlamsız. ama nick e olan nefretin yoksa ipek ile arasında geçtiği iddia edilen şeyler yüzünden mi sayın dilber :)

Yunus Dilber dedi ki...

Ayıp ayıp, yakıştı mı şimdi? Lütfen tenise fanatizmi bulaştırmayalım. :)

Ne geçmiş İpek'le arasında bu serserinin? Fotoğraflarını gördüm ama gerisini bilmiyorum. :)


Adsız dedi ki...

bu arada federer'in bundan böyie sevenlerine hiçbir borcu kalmadı bence. 20 grand slam, 100 kupa daha ne yapsın adam yeter. 110 olması kesinlikle önemsiz.

bu saatten bence sonra tek hedef kura mura bir şekilde sürpriz bir grand slam kazanmak olmalı.. 21/101 kaymaklı ekmek kadayıfı. 1000miş 500müş alayını boşverdim.

not: tek yorumcunuz benim sanırım ama hala robot olmadığımı kanıtlamak zorunda kalıyorum :(

Yunus Dilber dedi ki...

Ya ben n'apayım? Blogu yazan kişi olduğum hâlde... =)