19 Ekim 2019

Gourcuff Ya Tenisçi Olsaydı?


 Rafael Nadal ve Yoann Gourcuff... Bu iki ismin aynı yıl doğmaları ve sporcu olmaları dışında ortak bir noktaları daha var. Küçüklüklerinde tenis ile futbolu bir arada götüren bu ikiliden Nadal sarı topu, Gourcuff ise meşin yuvarlığı tercih etti. Kesişen yolların ayrıldığı nokta ise Fransa'da katıldıkları bir alt yaş turnuvası oldu.

 12 yaşındaki tenisçilerin boy gösterdiği Super 12 Auray Açık'ın 1998 yılındaki 64 kişilik ana tablosunda hem Nadal hem de Gourcuff'ün isimleri vardı. Morhiban bölgesinin şampiyonu olarak turnuvaya katılan ve Fransız tenisinin gelecek vadeden sayısız yeteneğinden yalnızca biri olan Gourcuff, o yılki organizasyona henüz ilk turda veda etti. Akranı Nadal ise şampiyonlukla tamamladığı bu turnuvanın ardından hayatındaki en önemli kararı verecekti.

 İspanyol raket, Auray Açık'ın 25'inci senesi için kaleme aldığı özel mektubun ilk satırlarında da belirttiği üzere Fransa'da elde ettiği o zaferin etkisiyle tenisi seçti ve kendisini tarihin en iyi oyuncuları arasına sokan yolculuğundaki ilk adımını atmış oldu. Aynı dönemde raketini asan Gourcuff ise neredeyse bir yıldır kendisine kulüp bulamıyor.

 Geçtiğimiz sezonun devre arasında Ligue 1 ekibi Dijon'dan ayrıldığından bu yana boşta olan 33 yaşındaki futbolcu, çareyi ise raketini yıllar önce soktuğu kılıfından çıkarmakta buldu. Larmor Plage adlı yerel bir kulüp adına oynamaya başlayan eski Milanlı, ilk iki maçını 6/0, 6/0'lık skorlarla kazandı. Şimdi herkesin dilinde aynı soru var: Gourcuff ya tenisçi olsaydı?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

40-15'ten bir kupa da o alırdı federer e karşı.. olacağı bu.

Adsız dedi ki...

direkt sen aklıma geldin https://eksisozluk.com/entry/79245185