26 Ocak 2014

Nadal Hatayı Kendisinde Aramalı


 Stanislas Wawrinka ile Rafael Nadal arasındaki Avustralya Açık finaline korttaki mücadeleden çok Nadal'ın sakatlığı ve ikinci sette aldığı sağlık molası damgasını vurdu. Rakibinin içinde bulunduğu durum doğal olarak Wawrinka'yı da etkileyince bir nevi danışıklı dövüş seyrettik son iki sette. Böylesi bir maçın ardından düzenlenen kupa seremonisinde İspanyol raketin seyirci tarafından yuhalanmasıysa günün bir başka manşetiydi. Benim de bu konuyla ilgili bazı sözlerim olacak.

 Konuyla ilgili yapılan yorumların ekseriyeti, Rafa'nın çok centilmen bir tenisçi olduğu ve dolayısıyla seyircilerin haksız bir tepki verdiği yönünde. Fakat buradaki esas meselenin centilmenlik değil, sportmenlik olduğunu hatırlatmak lazım. Nadal'ın kariyeri boyunca aldığı yenilgilerin önemli bir bölümünün yaşadığı birtakım sakatlıklarla anılması taraflı veya tarafsız herkeste kabak tadı vermeye başladı. Üstelik kendisinin sağlık molalarıyla ilgili sicili de pek temiz değil.

 Hatırlatmak gerekirse Nadal, 2010 Wimbledon'da Philipp Petzschner ile oynadığı ve elenmenin kıyısından döndüğü üçüncü tur maçında aldığı bir mola esnasında antrenörü ve aynı zamanda amcası olan Toni'den taktik aldığı gerekçesiyle para cezasına çarptırılmıştı. Üstelik iddialar karşısında önce esip gürlemiş, daha sonrasında yaptırıma uğrayınca da "Kurallar kurallardır." demekle yetinmişti.

 Özetle dünya 1 numarası eğer bugün kortu dolduran seyircilere gönül koyduysa hatayı biraz da kendisinde aramalı. Geçmişte "20'lik dişi çıktığı için yenildi." şeklindeki haberlere özne olan tenisçi bizzat kendisi çünkü.

Hiç yorum yok: