13 Temmuz 2015

Aldırma Roger Aldırma


 Tenis kariyerinin en olgun dönemini yaşayan bir oyuncuyla 34 yaşında mücadele ediyorsunuz. Roger Federer'in dünkü yenilgisinin tek sebebiydi bence bu. Zira hangi yorumu yaparsanız yapın en nihayetinde varacağınız nokta burası.

 Federer dün 58 kez gelmiş fileye ve 42 puan çıkarmış. Oransal olarak değerlendirdiğinizde %72'ye tekabül ediyor ki gerçekten çok iyi bir yüzde bu. Ancak dip çizgideki hakimiyet eşyanın tabiatı gereği Novak Djokovic'te olunca file önündeki bu parlak performans da maçı kazanmanıza yetmiyor.

 Djokovic 28 yaşında ve 2011'den beri -2013'ü dışarıda tutarsak- erkekler tenisinin baş aktörü konumunda. Bu yıl oynadığı tüm Grand Slam'lerde final görmüş ve ikisini kazanmış. Sıralamada kendisinden sonra gelen isimle arasında 4 bin puandan fazla fark var. Kısacası ATP Turu'nun mutlak hakimi.

 Böyle bir isme Wimbledon finalinde yenilmek her oyuncu için gayet normal bir durum. Anormal olan bir şey varsa o da 34 yaşındayken bile hâlâ bu adamın karşısına bir Grand Slam finalinde çıkabiliyor olmak.

Hiç yorum yok: