18 Ekim 2018

Türk Tenisi Konkordato İlan Etti!


 Sporu içinde bulunduğu sosyo-politik konjonktürden bağımsız olarak ele alamazsınız. Bir ülkedeki hakim paradigma neyse aynısı o ülkenin sporu için de geçerlidir. En nihayetinde spor dediğiniz şey, bir mikrokozmostur, alt kümedir.

 Türkiye'de 1980'den bu yana süregelen ve mevcut iktidar döneminde de en vahşi hâline evrilen neoliberal düzen(sizliğ)in bugün nelere mâl olduğunu yaşayarak görüyoruz. Eldeki sıcak parayı üretmeye, katma değer yaratmaya değil de betona gömmek, amaçlandığı gibi bir yandaş burjuvazi yaratmış olabilir ama beraberinde de ülkeyi iflasa sürükledi.

 Bu kadar hatırlatmadan sonra Türkiye Tenis Federasyonu'nun 16 Ekim tarihinde attığı "Bu hafta sonu İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde Türk tenisi adına rekor sayı olan 20 ulusal turnuva düzenlenecek. Organizasyonlarda korta çıkacak toplam sporcu sayısı ise 1536 olacak." şeklindeki tweet artık size bir yerlerden tanıdık geliyor olmalı.

 Evet, tenisimizi yönetenler de tıpkı müteahhitler gibi inşaat, pardon, "Turnuva Ya Resulallah" şiarıyla hareket ediyor. Birileri tekeline aldığı turnuvalarla ceplerini doldururken onlara "Yürü ya kulum!" diyenler de bunu bir güzel oya tahvil ediyor. Oyuncu yetiştirmek noktasında hiçbir katkısı olmayan bu turnuva çılgınlığını halka büyük bir işmiş gibi sunmak da zaten en kolayı. Zira buna tav olacak yığınlar ülkemizde fazlasıyla mevcut. Yani günün sonunda herkes hâlinden memnun.

 Ha ülke tenisi mi demiştiniz? Onun da vaziyeti, ekonomiyle aynı. Erkek ve kadınlara bütün olarak baktığımızda dünya klasmanının ilk 200 basamağında tek oyuncuyla temsil ediliyoruz. Bu gidişle milli tenisçilerimizden de konkordato haberleri gelmeye başlarsa şaşırmayın!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

en ufak hırsı olmayan azim nedir bilmeyen biri bu kadar başarı kazanamaz elbette. ama federer bir nadal gibi değil. maç 6-0 6-0 5-0, 40-0 olsa o son puanda ölümüne oynar nadal yerlere atlar.
federer'de bu yok ve bu beni üzüyor. geçmişten bir doğuş şarkısı ile seslenmek istiyorum: gamsıııız, vicdansııız :))
şuna ithafen https://twitter.com/yns_dlbr/status/1055895591035813888

Yunus Dilber dedi ki...

=) Kimi oyuncu yeteneğiyle, kimisi de bu olmayınca mücadele gücüyle ön plana çıkar. Her sporda böyle.